VHC behaalt duurzaamheidscertificaat MPS-ProductProof

 

Van Helvoort Company (VHC) ontving 6 juli ’18 het certificaat MPS-ProductProof. VHC werkt op een milieubewuste wijze en streeft continu naar verbeteringen van milieuprestaties. Deze aandacht voor duurzaam handelen werd beloond. VHC is hiermee een van de koplopers in haar productgroep die volledig MPS-ProductProof gecertificeerd is.

 

Henk van Helvoort is de teeltspecialist binnen VHC: “We gebruiken al zo’n tweeënhalf jaar geen neonicotinioïden middelen bij het telen van ons product. In onze werkwijze houden we rekening met mens en milieu. Natuurlijke bestrijding is een van onze duurzame pijlers. Wij maken grotendeels gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen en zoeken constant naar mogelijkheden om dit verder uit te breiden. Door geen neonicotinoïden te gebruiken, helpen we nuttige insecten als bijen om te overleven. VHC monitort dagelijks het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, hierdoor is er altijd inzicht in het gebruik. Daarnaast worden de residuen in het gewas gemonsterd voor extra controle.

 

MPS-ProductProof gecertificeerd

Om de duurzame werkwijze zwart-op-wit aan te tonen aan haar afnemers, is VHC onlangs geaudit voor het MPS-ProductProof certificaat. Met succes! MPS-ProductProof toont aan dat bepaalde werkzame stoffen ontbreken in sierteeltproducten. MPS-ProductProof is een systematiek waarbij met behulp van registratie van gewasbescherming binnen 24 uur en onafhankelijke monsternames kan worden aangetoond dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt in de teelt. MPS-Product Proof (productzekerheid) is een @-on (add-on) op MPS-ABC (bedrijfszekerheid)

 

Van Helvoort Company

Van Helvoort Company is de Santini-specialist in Nederland. Op ruim 12,5 hectare in de Bommelerwaard teelt de familie Van Helvoort een breed assortiment Santini’s. Door in te spelen op de veranderingen in de markt is VHC een vooruitstrevende organisatie die innovatie hoog in het vaandel heeft staan. VHC richt zich naast de traditionele wegen als de bloemenveiling FloraHolland, ook op het rechtstreeks leveren aan de retailmarkt.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marien Kuijntjes via 06 – 46 35 27 10 of marien@vanhelvoortchrysanten.nl. Meer informatie over VHC is ook te vinden op www.vanhelvoortchrysanten.nl.