Van Helvoort Company neemt chrysantenkwekerij van 6,5 ha over in Poederoijen

Van Helvoort Company (VHC) neemt per 1 januari 2022 de chrysantenkwekerij over van Gerard en Rianne Satter in Poederoijen. Door deze overname versterkt VHC zijn positie als marktleider op het gebied van Santini.

De huidige productie – diverse chrysantenrassen voor de retailmarkt – blijft VHC in overleg met de klanten produceren. VHC zal op termijn de productie van zijn Santini-areaal uitbreiden. Door de overname groeit de productie naar circa 110 miljoen stelen per jaar en het areaal naar 21,5 hectare.

“Wij zijn blij dat we deze uitbreiding kunnen verwezenlijken”, aldus Evert van Helvoort. “Na de recente overname van 2,5 ha in Brakel zien wij nog steeds een groei voor ons bedrijf en ons product. Door intensieve samenwerking met onze klanten en de vraag naar 1 loket voor Santini zien wij de noodzaak om door te groeien. Met deze nieuwe overname kunnen we onze klanten blijven voorzien in hun vraag naar onze producten.”

Van Helvoort Company (VHC) is gevestigd in Brakel. Gert, Evert, Henk en Frans van Helvoort hebben de leiding over het bedrijf. Samen met een enthousiast team zetten zij zich in om de beste kwaliteit Santini’s te leveren. Inspelen op veranderingen in de markt kenmerkt VHC. Het bedrijf heeft daarbij innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.